David Cameron promite Indoneziei credite de 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură

Premierul Marii Britanii, David Cameron, aflat în vizită la Jakarta, a promis credite în valoare de un miliard de lire (1,4 miliarde de euro) pentru finanţarea unor proiecte de infrastructură în Indonezia.

109 afișări
Imaginea articolului David Cameron promite Indoneziei credite de 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură

David Cameron promite Indoneziei credite de 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură

Printre proiectele avute în vedere este cel al unui sistem de tratare a apelor menajere în Jakarta, un proiect în valoare de 400 de milioane de lire sterline (560 de miliarde de euro).

Un alt proiect prioritar este cel al unor staţii de energie geotermală, investiţia necesară fiind de 66 de milioane de lire (92 de milioane de euro).

În schimb, Indonezia ar putea intensifica exporturile de produse spre Marea Britanie, informează site-ul postului Voice of America.

David Cameron s-a întâlnit luni cu preşedintele Indoneziei, Joko Widodo.

Obiectivul vizitei de patru zile a premierului britanic în Indonezia şi Malaysia este extinderea schimburilor comerciale, pentru reducerea dependenţei de comerţul european.

"Există oportunităţi majore pentru un acord de liber schimb cu Indonezia, dar nu trebuie să aşteptăm neapărat acest lucru", a declarat David Cameron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici