David Cameron şi-a motivat poziţia asumată cu ocazia Consiliului European

Premierul conservator britanic David Cameron şi-a motivat luni, în Camera Comunelor, refuzul de modificare a tratatelor europene, dar încă o dată în lipsa vicepremierului Nick Clegg.

209 afișări
Imaginea articolului David Cameron şi-a motivat poziţia asumată cu ocazia Consiliului European

David Cameron (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Nu am pentru ce să prezint scuze. A fost o bună decizie, iar Marea Britanie rămâne membru cu drepturi depline al Uniunii Europene", a spus primul-ministru britanic.

"Unde este Nick Clegg?", au strigat mai mulţi deputaţi laburişti (din opoziţie).

Presat de laburişti să explice ameninţările precise ale unui nou tratat UE la adresa serviciilor financiare britanice, Cameron a evitat întrebările. "Tratatul ar oferi prerogative fără precedent Comisiei Europene", a subliniat Cameron.

Duminică, vicepremierul britanic Nick Clegg a declarat că refuzul premierului David Cameron de acceptare a modificării tratatelor UE este "un lucru rău pentru Marea Britanie", care riscă să fie "izolată şi marginalizată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici