David Davis consideră că negocierile pentru Brexit au nevoie de o „resetare”

Fostul ministru britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat miercuri că negocierile dintre Uniunea Europeană şi premierul britanic Theresa May privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar vor avea nevoie curând de o „resetare”, relatează Reuters.

251 afișări
Imaginea articolului David Davis consideră că negocierile pentru Brexit au nevoie de o „resetare”

David Davis consideră că negocierile pentru Brexit au nevoie de o „resetare”

„Cred că vom ajunge în punctul în care nu vom mai putea accepta ceea ce ei ne oferă, ei nu vor accepta ceea ce dânsa oferă, moment în care va fi nevoie de un fel de resetare”, a declarat David Davis.

Fostul ministru a reiterat faptul că nu va vota împotriva planurilor prim-ministrului Theresa May privind relaţiile dintre Londra şi Bruxelles.

Theresa May a declarat miercuri că Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de aceeaşi flexibilitate ca Marea Britanie în negocierile privind Brexit, dacă vrea să obţină un acord benefic pentru ambele părţi.

"Pentru a ajunge la o concluzie de succes, aşa cum Marea Britanie a evoluat în poziţia sa, acelaşi lucru trebuie să îl facă şi UE", a declarat May.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulţi parlamentari conservatori contestă propunerile şefei Guvernului de la Londra.

David Davis a demisionat în luna iulie din funcţia de ministru pentru Brexit, pe fondul opoziţiei sale faţă de poziţia Londrei în legătură cu procesul de ieşire al Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici