David Saranga, ambasadorul Israelului în România: „Planeta se află într-o criză a apei”

  • David Saranga, ambasadorul Israelului în România, a declarat marţi că Planeta se află într-o criză a apei
  • Reducerea resurselor de apă va duce în curând la instabilitatea politică şi socială
  • Ambasadorul se afla într-o vizită de lucru la operatorul de apă şi canalizare din Constanţa
1477 afișări
Imaginea articolului David Saranga, ambasadorul Israelului în România: „Planeta se află într-o criză a apei”

Sursa: Facebook

„Planeta se află într-o criză a apei, una care va deveni mai severă în perioada următoare. Lipsa sau reducerea resurselor de apă va conduce în curând la instabilitatea politică şi socială, deplasarea populaţiilor şi schimbări de paradigmă. Chiar dacă această criză a apei se suprapune cu probleme mult discutate ale schimbărilor climatice, acestea sunt diferite în multe aspecte. Criza apei este mai acută şi mai concretă pentru că se concentrează pe o singură resursă fără de care umanitatea nu poate supravieţuii. România este bogată în resurse de apă pentru moment, însă viitorul trebuie asigurat. Trebuie să ne gândim cum să gestionăm şi să folosim concret această bogăţie pe care o aveţi”, a declarat ambasadorul Israelului în conferinţa de presă de la finalul vizitei sale la Constanţa.

David Saranga a adăugat că relaţiile diplomatice bilaterale se află la cel mai înalt nivel, iar România este una dintre ţările din Uniunea Europeană cele mai apropiate de Israel.

„De ce sunt aici, în Constanţa? Unul dintre scopurile mele, în mandatul meu în România, este să văd cum putem să colaborăm în domeniul economic. Ăsta este viitorul. Relaţia diplomatică dintre Israel şi România este la nivelul cel mai înalt care poate să fie. Chiar este un parteneriat strategic între Israel şi România. Dacă vorbim de Uniunea Europeană, România este una dintre cele mai apropiate ţări pe care le avem şi colaborare pe care o avem este în multe domenii, dar domeniul economic are un potenţial mult mai mare decât este în realitate. Avem multe companii din Israel care sunt prezente în România, sunt multe tehnologii din Israel care sunt aici, în România. Dar potenţialul care există este mult mai mare”, a adăugat David Saranga.

În ceea ce priveşte succesul Israelului în domeniul inovaţiilor, David Saranga a spus că lipsurile ţării sale au dezvoltat creativitatea: „Israelul este o ţară a inovaţiilor. Acolo unde creativitatea întâlneşte nevoile. Lumea întreabă: care este secretul succesului Israelului. Şi răspunsul meu este mereu: Nu am avut o altă alternativă. Când există o lipsă, atunci am avut nevoie să fim creativi. Şi asta este adevărat în orice domeniu, mai ales în domeniul apei. Astăzi Israelul contribuie foarte mult la nivel global pentru rezolvarea problemelor de managementul apelor uzate, filtrare a apei, desalinizarea precum şi optimizarea reţelelor de apă. Israelul are foarte multe soluţii inovatoare, care pot fi de folos omenirii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici