Ambasadorul David Saranga, despre tensiunile dintre israelieni şi palestinieni:„Nicio ţară nu poate ajuta în momentul de faţă în negocieri”

  • Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni continuă
  • Bilanţul morţilor a ajuns la 119, iar cel al răniţilor la 621
  • Ambasadorul David Saranga: „Eu cred că nicio ţară nu poate ajuta în momentul de faţă în negocieri. Cu o mişcare teroristă nu se poate negocia”
909 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul David Saranga, despre tensiunile dintre israelieni şi palestinieni:„Nicio ţară nu poate ajuta în momentul de faţă în negocieri”

Ambasadorul David Saranga, despre tensiunile dintre israelieni şi palestinieni

Tensiunea între israelieni şi palestinieni este din ce în ce mai intensă. Armata israeliană continuă operaţiunile militare împotriva grupurilor islamiste din Fâşia Gaza, prin raiduri aeriene şi tiruri de artilerie de la sol, din zona frontierei.

David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, a vorbit la Aleph News despre situaţia din Israel.

„Eu nu cred că vom vedea o invazie terestră. Acum, ce vedem noi este o mişcare teroristă a grupării Hamas care continuă să lanseze rachete asupra civililor din Israel. Şi din acest motiv armata israeliană trebuie să intervină în Fâşia Gaza. Mişcarea teroristă Hamas a depăşit o linie roşie şi nu putem accepta asta”, a spus David Saranga.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat un bilanţ de 119 morţi şi 621 de răniţi în urma bombardamentelor israeliene. David Saranga a explicat de ce a recurs Israelul la un răspuns atât de dur într-o zonă extrem de populată din Gaza.

„Trebuie să înţelegem că vorbim despre o organizaţie teroristă, care este infilitrată pintre civili şi din acest motiv armata israeliană face tot ce e posibil pentru a elimina liderii mişcării, fără pagube civile”, a spus ambasadorul Israelului în România.

Întrebat dacă ne putem aştepta la alte atacuri reciproce, David Saranga a răspuns: „Nu îmi place acest termen – atacuri reciproce – fiindcă trebuie să înţelegem că mişcarea Hamas încearcă să atace israelienii şi statul Israel încearcă să pună capăt acestei mişcări teroriste. Nu se poate face o comparaţie.”

Reprezentanţii Palestinei la Bucureşti spun că România ar putea fi un mediator în zonă, în baza istoricului său.

„Eu cred că nicio ţară nu poate ajuta în momentul de faţă în negocieri. Cu o mişcare teroristă nu se poate negocia. Hamas este o mişcare teroristă şi nu doar noi spunem asta, o spune şi Uniunea Europeană şi Statele Unite. Mişcarea Hamas nu vrea pace, nu vor să stea de vorbă. Ei vor să acţioneze doar cu violenţă”, a spus David Saranga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici