David Sassoli îi transmite Ursulei von der Leyen că audierea Rovanei Plumb e suspendată

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli i-a transmis două scrisori preşedintelui ales al Comisie Europene Ursula von der Leyen că până când va anunţa ce paşi intenţionează să facă, audierile comisarilor Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi în comisiile de profil.

1417 afișări
Imaginea articolului David Sassoli îi transmite Ursulei von der Leyen că audierea Rovanei Plumb e suspendată

David Sassoli îi transmite Ursulei von der Leyen că audierea Rovanei Plumb e suspendată

„Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a trimis, luni, două scrisori preşedintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru a o informa despre votul Comisiei Juridice din PE prin care declară comisarii desemnaţi László Trócsányi şi Rovana Plumb incapabili să-şi exercite funcţiile lor, motivul invocat fiind conflictele de interese descoperite la examinarea declaraţiilor de avere”, potrivit unul comunicat de presă publicat pe site-ul PE.

„Până când preşedintele ales Ursula von der Leyen va comunica Parlamentului ce paşi intenţionează să facă, audierile comisarilor desemnaţi de România şi Ungaria vor fi suspendate”, a completat Sassoli.

Rovana Plumb urma să fie audiată într-o şedinţă comună a comisiilor transporturi şi mediu ale PE pe data de 2 octombrie,.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziţie, spunând că se află în conflict de interese.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către preşedintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Taguri:
sassoli,
plumb,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici