De azi, masca devine obligatorie în mai multe zone aglomerate din Paris. Reacţia unui medic român, specialist ATI, care lucrează în capitala Franţei

  • De astăzi masca este obligatorie în Paris, în mai multe zone foarte aglomerate
  • Masca trebuie purtată de toţi cei care au cel puţin 11 ani
  • Autorităţile din Paris au luat această decizie după ce au observat că virusul devine tot mai activ în regiune
  • Dr. Alexandru Cupaciu, medic de ATI în Paris: În Franţa numărul de cazuri noi diagnosticate zilnic a depăşit pragul de 2000
2022 afișări

Dacă vrei să-ţi pierzi paşii în vara asta pe străzile romantice ale Parisului, ia cu tine şi masca. De astăzi este obligatorie în zonele foarte frecventate din metropolă, dar şi din întreaga regiune. 

Măsura este obligatorie pentru toţi cei care au vârsta de cel puţin 11 ani. Autorităţile din Paris au lua această decizie după ce au observat că virusul este tot mai activ. 

Medicul de ATI Alexandru Cupaciu, care lucrează la Spitalul Saint Louis din Paris îţi spune că luna august a început în Franţa cu o creştere accelerată a numărului de cazuri înregistrate zilnic, dar că, în secţia de terapie intensivă a spitalului ajung mai puţini oameni.

”Numărul de cazuri noi creşte, dacă la sfârşitul lunii iulie erau între 500 şi 1000 de cazuri noi pe zi, de câteva zile s-a sărit pragul a peste 2000 de cazuri diagnosticate zilnic. Acum cei mai mulţi sunt tineri, lucru care explică probabil numărul mic de forme grave şi mortalitatea scăzută. Este obligatorie masca în zonele aglomerate unde distanţa de un metru nu poate să fie respectată, precum pieţe ambulante şi târguri, cheiurile Senei şi ale Canalului Saint Martin unde se întâlnesc de obicei tinerii şi petrec până târziu în noapte”, a declarat Alexandru Cupaciu, medic de ATI la Spitalul Saint Louis din Paris.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici