De ce Regina Marii Britanii nu poartă culoarea bej

  • Îmbrăcămintea distinctivă este o formă de respect pe care Regina o etalează în public faţă de supuşii săi.
  • Sunt încurajate nuanţele vii, galben, violet, verde, niciodată culorile şterse, pentru a fi uşor zărită la adunări.
  • De asemenea, Regina nu va veni îmbrăcată în verde, dacă are de petrecut timp pe o pajişte cu gazon englezesc.
2986 afișări
Imaginea articolului De ce Regina Marii Britanii nu poartă culoarea bej

De ce Regina Marii Britanii nu poartă culoarea bej

Monarh al Marii Britanii cu cea mai lungă domnie, Regina este un repet preţuit al vieţii publice, iar imaginea ei este sinonimă cu stabilitatea şi cu tradiţia poporului englez.

Când masele se adună pentru a arunca o privire în direcţia Majestăţii Sale, culoarea etalată devine importantă. Nuanţele vii, cum ar fi galben, violet, verde, o fac mai uşor de observat în mulţime. Aşadar, culorile şterse, precum bej, sunt evitate.

Garderoba Reginei este atât de distinctivă încât a dat naştere unor cărţi dedicate ţinutelor. În „Regina noastră curcubeu”, jurnalistul galez Sali Hughes apreciază: „Nu va purta verde în locurile cu iarbă, nici culori întunecate când se află în apropierea tapiţeriei negre”.

Angajamentul monarhului faţă de o paletă de culori vibrantă este un semn de respect pentru cei care o susţin. „Trebuie să iasă în evidenţă pentru ca oamenii să poată spune„ Am văzut-o pe regină ”, spune Sophie Rhys-Jones, contesa de Wessex, în documentarul din 2016, „Regina la 90 de ani ”.

Pe parcursul celor 60 de ani de domnie, Regina s-a dat pe mâna designerilor britanici Norman Hartnell, Hardy Amies, Stewart Parvin şi Angela Kelly, care au contribuit cu toţii la dezvoltarea stilului ei.

Kelly a fost consilier vestimentar al Reginei timp de aproape trei decenii şi o persoană apropiată, cu statut de confidentă. „Rolul nostru este de a ne asigura că Majestatea Sa este îmbrăcată corespunzător pentru fiecare ocazie”, scrie Angela Kelly, în memoriile aprobate de monarh în 2019, „Cealaltă parte a monedei”.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici