De teama COVID-19, China interzice creşterea a 45 de specii de animale. Porcii spinoşi şi şobolanii de bambus sunt pe listă

  • China va interzice creşterea a 45 de specii de animale sălbatice până la sfârşitul anului, în scopul reducerii riscului de transmitere a bolilor de la animal la om, potrivit Financial Times.
  • Alte 19 specii vor putea fi crescute în continuare, dar nu pentru consum, ci în scopuri ştiinţifice sau medicale.
  • În China aproximativ 14 milioane de oameni îşi câştigă existenţa din creşterea animalelor sălbatice, fermierii pot cere însă despăgubiri statului chinez.
1764 afișări
Imaginea articolului De teama COVID-19, China interzice creşterea a 45 de specii de animale. Porcii spinoşi şi şobolanii de bambus sunt pe listă

De teama COVID, China interzice creşterea a 45 de specii de animale. Porcii spinoşi şi şobolanii de bambus sunt pe listă

Până la sfârşitul acestui an China va interzice creşterea a 45 de specii de animale sălbatice, în încercarea de a reduce riscul de transmitere a bolilor de la animal la om, a informat presa de stat chineză.

Administraţia Naţională a Pădurilor şi Păşunilor intenţionează să elimine treptat creşterea şobolanilor de bambus, a civetelor, a porcilor spinoşi şi a multor altor mamifere, a informat site-ul Sixth Tone din Shanghai.
De asemenea, s-ar putea continua creşterea altor 19 specii – printre care arici, bursuci şi porcuşori de Guineea – dar nu pentru consum, ci în scopuri ştiinţifice sau medicale.

Aproximativ 14 milioane de oameni din China – cei mai mulţi dintre ei în zone rurale sărace – şi-au câştigat până acum existenţa din creşterea animalelor sălbatice, menţionează site-ul Sixth Tone. În luna mai administraţia forestieră le-a cerut localnicilor să înceteze creşterea animalelor interzise, procesul de eliminare treptată a creşterii animalelor fiind încă în desfăşurare. Fermierii lipsiţi de mijloace de trai pot cere despăgubiri, a informat site-ul.

Tian Jiangming de la Departamentul de Anti-Braconaj, un grup de protecţie a faunei sălbatice, a declarat pentru site-ul Sixth Tone că eliminarea treptată a creşterii animalelor în cauză, nu este suficientă, autorităţile trebuind să asigure totodată o supraveghere strictă şi transparenţă în aprobarea permiselor de creştere a animalelor.

El a spus că speciile de animale sălbatice care pot fi încă crescute sunt cu siguranţă mai mult de 64 la număr, situaţie ce oferă motive de îngrijorare. Iar în absenţa unei supravegheri adecvate, animalele sălbatice crescute în alte scopuri decât consumul ar putea fi trimise în secret la restaurante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici