Decizia controversată a lui Benjamin Netanyahu. „Locuitorii arabi au o problemă, iar noi le oferim o soluţie"

  • Benjamin Netanyahu anunţă un plan de construire a mii de locuinţe în zone disputate din Ierusalimul de Est şi de la periferia sudică a oraşului.
  • Autoritatea Palestiniană a condamnat anunţul lui Benjamin Netanyahu.
  • Organizaţia Pace Acum (Peace Now) a catalogat iniţiativa drept o "manevră electorală cinică"
1622 afișări
Imaginea articolului Decizia controversată a lui Benjamin Netanyahu. „Locuitorii arabi au o problemă, iar noi le oferim o soluţie"

Benjamin Netanyahu anunţă un plan de construire a mii de locuinţe în zone disputate din Ierusalim

Organizaţia de stânga Pace Acum (Peace Now) a criticat, de asemenea, iniţiativa, catalogând-o drept o "manevră electorală cinică". "Acesta este ultimul punct care poate permite contiguitate teritorială între Betleem şi Ierusalimul de Est - cea mai semnificativă zonă metropolitană palestiniană, iar dacă va fi construit acest cartier nu va fi posibil să fie unite cele două oraşe. O astfel de politică nu poate fi aprobată de un guvern de tranziţie fără un mandat al publicului. Prin urmare, este vorba de o nouă manevră electorală cinică a lui Netanyahu în detrimentul tuturor cetăţenilor israelieni", a transmis organizaţia.

Ştire iniţială:

Premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, a anunţat, joi, aprobarea unui plan pentru construirea a mii de locuinţe în zone disputate din Ierusalimul de Est şi de la periferia sudică a oraşului, o iniţiativă care va atrage critici internaţionale înaintea scrutinului parlamentar.

Benjamin Netanyahu a declarat că vor fi construite cel puţin 4.000 de locuinţe, dintre care 3.000 în colonia Givat HaMatos, situată la periferia sudică a Ierusalimului şi alte 1.000 în zona Beit Safafa, în Ierusalimul de Est, informează site-ul Ynetnews.com şi cotidianul Times of Israel.

"Intenţionăm să construim cartierul Givat Hamatos, am eliminat toate impedimentele", a declarat Benjamin Netanyahu în cursul unei vizite în colonia Har Homa, situată lângă Givat HaMatos.

"Trebuie să spun că 1.000 de locuinţe vor fi plasate pe piaţă imediat, în următoarele zile (...). Locuitorii arabi au o problemă locativă, iar noi le oferim o soluţie", a spus Netanyahu, referindu-se la proiectul din zona Beit Safafa.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Palestinene, Mahmoud Abbas, a condamnat anunţul lui Benjamin Netanyahu. "Insistenţa lui Netanyahu de a construi mii de locuinţe în colonii generează distrugerea sistematică a soluţiei privind două state şi este implementarea planului de pace al preşedintelui SUA, Donald Trump", a declarat Nabil Abu Rudeineh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici