Decizia Germaniei de interzice exportul de arme către Turcia afectează lupta împotriva terorismului

Omer Celik, ministrul turc al Afacerilor Europene, a declarat, marţi, că decizia Germaniei de a suspenda exporturile de arme către Turcia afectează negative eforturile antiteroriste ale Ankarei, iar acest lucru face Europa mai vulnerabilă, informează agenţia de ştiri Reuters.

1300 afișări
Imaginea articolului Decizia Germaniei de interzice exportul de arme către Turcia afectează lupta împotriva terorismului

Decizia Germaniei de interzice exportul de arme către Turcia afectează lupta împotriva terorismului

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a anunţat luni că Berlinul va suspenda exporturile majore de arme către Turcia în urma deteriorării situaţiei privind drepturile omului în această ţară, dar şi din cauza tensiunilor între cele două state NATO.

"Ministrul german de Externe trebuie să-şi formuleze serios declaraţiile. Acele arme sunt utilizate pentru a lupta împotriva PKK (organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan, n.red.) şi ISIA (Stat Islamic, n.red.)", a declarat Celik.

"Germania trebuie să lase chestiunile de securitate în afara discuţiilor politice", a completat oficialul turc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici