Decizia Rusiei care poate falimenta turismul din Turcia

Rusia ar putea suspenda zborurile de tip charter spre Turcia pe fondul "situaţiei politice dificile" din această ţară, potrivit unei note informative transmise de Agenţia Federală rusă de Transport Aerian companiilor aeriene, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul uneia dintre acestea.

5135 afișări
Imaginea articolului Decizia Rusiei care poate falimenta turismul din Turcia

Rusia anunţă companiile aeriene că ar putea suspenda zborurile de tip charter spre Turcia

Relaţiile dintre Moscova şi Ankara au devenit tensionate în ultimele zile, după ce Turcia a cerut preşedintelui sirian Bashar-al-Assad, un aliat puternic al Rusiei, să se retragă de la putere.

Agenţia Federală rusă de Transport Aerian a refuzat să comenteze.

Dacă Rusia dă curs acestei iniţiative, acest lucru ar putea avea efecte negative asupra turismului din Turcia, care deja se confruntă cu probleme şi care se bazează mult pe vizitatorii din Rusia, comentează Reuters.

Publicaţia Kommersant a anunţat că, potrivit datelor preliminare, agenţiile ruse de turism au vândut deja până la 400.000 de pachete turistice în Turcia. În total, aceasta a anunţat că trei milioane de turişti ruşi sunt aşteptaţi anul acesta.

Pentru Rusia, Turcia este un important cumpărător agricol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici