Decizie CONTROVERSATĂ a Parlamentului: Unde va plasa Danemarca criminalii străini. Are doar şapte kilometri pătraţi

Parlamentul danez a aprobat joi o propunere legislativă privind plasarea criminalilor străini pe o insulă mică de şapte kilometri pătraţi situată în estul Danemarcei, relatează Reuters.

1789 afișări
Imaginea articolului Decizie CONTROVERSATĂ a Parlamentului: Unde va plasa Danemarca criminalii străini. Are doar şapte kilometri pătraţi

Decizie CONTROVERSATĂ: Unde va plasa Danemarca criminalii străini. Are doar şapte kilometri pătraţi

Planul a fost criticat de către şeful Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului şi este privit de mulţi ca un simbol al poziţiei din ce în ce mai dure a Danemarcei privind imigraţia.

"Oamenii cred că nu aceasta este soluţia la problemele reale", a declarat Mikael Smed, primarul municipalităţii Vordingborg unde se află insula, înainte de vot.

Guvernul intenţionează să plaseze până la 100 de infractori, a căror sentinţă de deportare nu poate fi executată deoarece riscă să fie torturaţi sau executaţi în ţările lor de origine, pe o insulă de şapte kilometri pătraţi.

Insula Lindholm este folosită ca laborator şi crematoriu de către oamenii de ştiinţă care studiază gripa porcină, rabia şi alte boli contagioase. Unul dintre feriboturile care transportă călătorii pe insulă este numit "Virusul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici