Decizie drastică a Marii Britanii în privinţa situaţiei din Hong Kong: "Guvernul britanic a decis să suspende imediat şi pe termen nelimitat tratatul de extrădare"

  • Guvernul britanic a suspendat tratatul de extrădare cu Hong Kong
  • Dominic Raab: "Guvernul britanic a decis să suspende imediat şi pe termen nelimitat tratatul de extrădare"
  • Londra se teme că noua legislaţie privind siguranţa naţională aplicată în Hong Kong va permite extrădarea persoanelor în China continentală
11235 afișări
Imaginea articolului Decizie drastică a Marii Britanii în privinţa situaţiei din Hong Kong: "Guvernul britanic a decis să suspende imediat şi pe termen nelimitat tratatul de extrădare"

Decizie drastică a Marii Britanii în privinţa situaţiei din Hong Kong: "Guvernul britanic a decis să suspende imediat şi pe termen nelimitat tratatul de extrădare"

Guvernul Boris Johnson a anunţat, luni după-amiază, suspendarea cu efect imediat a tratatului de extrădare cu Hong Kong-ul, ca reacţie la aplicarea de către Beijing a noii legi privind siguranţa naţională în fosta colonie britanică, informează agenţia de presă Reuters.

"Impunerea noii legi privind siguranţa naţională a modificat semnificativ premisele aranjamentului tratatului de extrădare cu Hong Kong-ul", a declarat ministrul britanic de Externe, Dominic Raab.

"Guvernul britanic a decis să suspende imediat şi pe termen nelimitat tratatul de extrădare", a precizat Dominic Raab.

Guvernul de la Londra se teme că noua legislaţie privind siguranţa naţională aplicată în Hong Kong va permite extrădarea persoanelor în China continentală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici