Declaraţia şocantă a unui şef de stat într-un discurs televizat: „Cine se opune măsurilor de izolare va fi împuşcat!”

  • Discurs de criză şocant al preşedintelui filipinez
  • În trecut, declaraţiile sale au făcut mii de morţi
  • Filipinele înregistrează sute de noi cazuri de contaminare pe zi
1026 afișări
Imaginea articolului Declaraţia şocantă a unui şef de stat într-un discurs televizat: „Cine se opune măsurilor de izolare va fi împuşcat!”

Declaraţia un şef de stat într-un discurs televizat: „Cine se opune măsurilor de izolare va fi împuşcat!”

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte i-a avertizat pe cei care violează măsurile de izolare pentru a opri răspândirea coronavirusului că ar putea fi împuşcaţi mortal. El a adăugat că orice abuz faţă de personalul medical este o infracţiune gravă, care nu ar fi tolerată. 
 
Într-un discurs televizat, Duterte a declarat că este vital ca toată lumea să coopereze în lupta împotriva coronavirusului şi să respecte măsurile de izolare, în timp ce autorităţile încearcă să oprească răspândirea pandemiei şi că se teme de supraîncărcarea fragilului sistem de sănătate. 
Filipinele au înregistrat 96 de decese şi 2.311 de cazuri confirmate de contaminare, toate în ultimele trei săptămâni, iar noi cazuri de infecţie sunt raportate zilnic cu sutele. "E din ce în ce mai rău. Deci, încă o dată vă informez de gravitatea problemei şi va trebui să ascultaţi", a declarat Duterte miercuri seară. "Ordinele mele către poliţie şi armată (...) Dacă există agitaţie şi posibilitatea ca recalcitranţii să riposteze, punând vieţile voastre într-o situaţie de risc, omorâţi-i cu focuri de armă", a adăugat el. "S-a înteles? Morţi. Cei care produceţi tulburări, vă voi îngropa", a încheiat şeful statului. 
 
Activiştii pentru drepturile omului l-au criticat pe Duterte pentru retorica sa şi l-au acuzat de incitare la violenţă, aşa cum îl acuzau deja pe preşedinte în războiul împotriva traficului de droguri. Mii de persoane acuzate că au luat sau vândut droguri au fost ucise de poliţie sau de civili înarmaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici