Video DECLARAŢIA ZILEI: Ministrul danez de Finanţe, atac la Marea Britanie: "Trebuie să plătiţi pentru lucrările în derulare"

Claus Hjort Frederiksen, ministrul de Finanţe din Danemarca, a declarat că Marea Britanie va trebui să cotizeze în continuarea pentru proiectele aflate în derulare, chiar dacă va părăsi Uniunea Europeană.

3082 afișări

"Aceste negocieri sunt foarte importante şi trebuie să aibă loc. Nu e ca şi cum totul poate merge înainte, doar că fără Marea Britanie. Discuţiile care ne aşteaptă vor atinge şi subiectul moştenirii de către Marea Britanie a unor proiecte comune în derulare. Nu au cum să-ţi întoarcă spatele pur şi simplu şi să evite aceste costuri", a declarat Claus Hjort Frederiksen, ministrul de Finanţe din Danemarca.

"Este clar că plecarea Marii Britanii reprezintă o pierdere pentru noi. În realitate, economia Regatului Unit a traversat o perioadă de depreciere. Aceasta a stârnit o serie de turbulenţe pe termen scurt, dar devine clar că nesiguranţa se va resimţi pentru mult timp de acum încolo. Ori, efectele acesteia nu le putem cunatifica", a continuat ministrul danez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici