Video DECLARAŢIA ZILEI Nicolas Maduro: Donald Trump este noul Hitler

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri că omologul său american Donald Trump este "noul Hitler" al politicii internaţionale şi susţine că liderul de la Casa Albă l-a ameninţat indirect cu asasinarea, relatează site-ul publicaţiei The Independent.

529 afișări

"Magnatul crede că este proprietarul întregii lumi. Arată asta prin acţiunile sale la nivelul politicii internaţionale, se comportă ca noul Hitler", a spus Maduro.

Liderul de la Caracas consideră că Donald Trump desfăşoară o politică agresivă împotriva poporului venezuelean, dintr-o poziţie de "supremaţie rasială şi imperială", dar "nimeni nu va fi capabil vreodată să intimideze Venezuela".

Nicolas Maduro a subliniat că va rămâne la conducerea ţării în ciuda promisiunilor preşedintelui SUA de a lua noi măsuri împotriva guvernului Venezuelei, pe care îl acuză de autoritarism.

"Donald Trump, iată care este răspunsul nostru: poţi să îţi înghiţi vorbele pline de ură şi ameninţările cu războiul. Te vei scufunda în uitare, în timp ce revoluţia bolivariană din Venezuela va rămâne pentru totdeauna. Nimeni nu ameninţă Venezuela şi nimeni nu poate controla Venezuela", a mai spus Maduro.

Nicolas Maduro consideră că declaraţiile lui Donald Trump în legătură cu situaţia din Venezuela au reprezentat o ameninţare la integritatea sa fizică.

"Cunosc modalitatea corectă şi precisă de interpretare a ameninţării pe care Trump tocmai a exprimat-o... şi doresc să le spun oamenilor: Donald Trump a lansat ameninţări cu moartea la adresa preşedintelui Venezuelei", a declarat Maduro.

Marţi, Donald Trump a declarat, în cadrul Adunării Generale a ONU, că doreşte ca democraţia să fie restaurată în curând în Venezuela şi a avertizat că Statele Unite ar putea lua măsuri suplimentare pentru a exercita presiuni asupra ţării producătoare de petrol.

"Poporul venezuelean se confruntă cu foamete, iar ţara se prăbuşeşte. Instituţiile democratice sunt distruse. Pentru a face situaţia mai dificilă, Maduro şi-a sfidat propriul popor prin faptul că a furat puterea de la reprezentanţii aleşi pentru a-şi păstra guvernarea dezastruoasă. Această situaţie este complet inacceptabilă şi nu putem rămâne impasibili. Fac un apel la fiecare stat reprezentat aici să facă mai mult pentru a aborda această criză reală", a spus Trump.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici