Ţara în care 1 din 3 piloţi are licenţă falsă. Dezvăluirea, făcută chiar de ministrul Aviaţiei

  • Peste 30% dintre piloţii civili din Pakistan au licenţe false şi nu sunt calificaţi să zboare, a dezvăluit miercuri ministrul aviaţiei din ţară.
  • Adresându-se Adunării Naţionale a Pakistanului, Ghulam Sarwar Khan a declarat că 262 de piloţi din ţară „nu au luat examenul” şi au plătit pe altcineva să-l prezinte în numele lor.
  • „Nu au experienţă de zbor”, a spus el, relatează CNN.
4332 afișări
Imaginea articolului Ţara în care 1 din 3 piloţi are licenţă falsă. Dezvăluirea, făcută chiar de ministrul Aviaţiei

Declaraţie şocantă a unui minstru al Aviaţei : 1 din 3 piloţi are licenţă falsă

Pakistanul are 860 de piloţi activi care deservesc companiile aeriene interne - inclusiv compania naţională Pakistan International Airlines (PIA) - precum şi un număr de transportatori străini, a spus Khan.

PIA a oprit colaborarea cu toţi piloţii săi care deţin licenţe false, cu efect imediat.

Recunoaştem că licenţele false nu sunt doar o problemă PIA, ci sunt răspândite pe întreaga industrie a companiilor aeriene pakistaneze”, a declarat purtătorul de cuvânt Abdullah Khan, adăugând că unii dintre piloţii cu licenţe false zboară şi pentru transportatorii străini.

Rezultatele anchetei au fost anunţate miercuri ca parte a unui raport preliminar privind un accident de avion care a ucis 97 de persoane în sudul oraşului Karachi pe 22 mai. Avionul PIA s-a prăbuşit după decolarea de la Lahore. Khan nu a precizat dacă cei doi piloţi de la zborul PK 8303 deţineau licenţe false.

Potrivit raportului, piloţii discutau despre coronavirus şi ignorau în mod repetat avertismentele controlorilor de trafic aerian înainte ca avionul să se prăbuşească într-o zonă rezidenţială din apropierea aeroportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici