Defrişările din Padurea Amazoniană s-au intensificat de la preluarea mandatului de preşedinte de către Jair Bolsonaro

Defrişările din Brazilia au crescut de la preluarea mandatului de preşedinte de către Jair Bolosonaro, relatează Reuters.

457 afișări
Imaginea articolului Defrişările din Padurea Amazoniană s-au intensificat de la preluarea mandatului de preşedinte de către Jair Bolsonaro

Defrişările din Padurea Amazoniană s-au intensificat de la preluarea mandatului de preşedinte de către Jair Bolsonaro

Agenţia de cercetare spaţială din Brazilia INPE a înregistrat 10.129 de kilometri pătraţi de defrişare pentru perioada sa de referinţă anuală. Aceasta este o suprafaţă aproximativă cu dimensiunea Libanului şi reprezintă o creştere de 34,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Brazilia găzduieşte aproximativ 60% din Padurea Amazoniană, cea mai mare pădure tropicală din lume. Protecţia Amazonului este vitală pentru reducerea schimbărilor climatice, spun oamenii de ştiinţă, datorită cantităţii mari de dioxid de carbon pe care o absoarbe.

Începutul de an a marcat o creştere cu 55% a defrişărilor pe segementul ianuarie- aprilie.

Preşedintele Bolosonaro a cerut dezvoltarea agricolă şi industrială a regiunii, inclusiv a zonelor protejate, ca o modalitate de a scoate din sărăcie rezidenţii.

Militanţii pentru protecţia mediului şi cercetătorii ştiinţifici dau vina pe politicile lui Bolsonaro pentru creşterea exploatărilor forestiere ilegale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici