Demisia premierului Theresa May, cerută de un număr tot mai mare de parlamentari din propriul partid

Theresa May a fost informată recent de un lider al conservatorilor că tot mai mulţi parlamentari din cadrul Partidului Conservator, formaţiune condusă de May, îi cer demisia din funcţia de premier al Marii Britanii ca urmare a modului în care a gestionat procesul Brexit.

18572 afișări
Imaginea articolului Demisia premierului Theresa May, cerută de un număr tot mai mare de parlamentari din propriul partid

Sir Graham Brady, liderul Comisiei 1922, un grup ce reuneşte parlamentarii conservatori fără portofolii ministeriale, a purtat luni discuţii pe această cu premierul britanic, după ce a fost "bombardat" de mesaje din partea colegilor săi prin care îl îndemnau să-i ceară Theresei May să demisioneze, potrivit unor surse din cadrul partidului, citate de cotidianul The Telegraph.

Sir Graham Brady a prezentat cererile membrilor comisiei într-o manieră "neutră" în cadrul discuţiei cu May.

Potrivit cotidianului, Theresa May a amplificat tensiunile în partid după ce, într-un discurs susţinut miercuri seară, a părut să sugereze că Parlamentul de la Londra este vinovat pentru amânarea Brexit.

În urma summitului UE de săptămâna aceasta, Theresa May a fost de acord să accepte oferta UE de amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiţia ca Parlamentul britanic să aprobe acordul negociat de Guvernul de la Londra cu UE. În cazul în care parlamentarii britanici resping din nou acordul, UE trebuie să propună un nou plan până cel târziu pe 12 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici