Demisie neaşteptată în Slovacia, după moartea jurnalistului Jan Kuciak, ucis în locuinţa sa împreună cu logodnica. Premierul a anunţat o recompensă uriaşă

Ministrul Culturii din Slovacia, Marek Madaric, un aliat al premierului Robert Fico, şi-a anunţat demisia din funcţie. Acesta a declarat că nu îşi poate imagina să-şi exercite în continuare munca după omorul jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale, Martina Kusnirova, informează nytimes.com.

15143 afișări
Imaginea articolului Demisie neaşteptată în Slovacia, după moartea jurnalistului Jan Kuciak, ucis în locuinţa sa împreună cu logodnica. Premierul a anunţat o recompensă uriaşă

Demisie neaşteptată în Slovacia, după moartea jurnalistului Jan Kuciak, ucis în locuinţa sa împreună cu logodnica. Premierul a anunţat că oferă recompensă de 1,2 milioane de euro

Ministrul slovac al Culturii a declarat într-o conferinţă de presă că decizia îi aparţine în totalitate. ,,Ca ministru al Culturii nu mă pot împăca cu faptul că un jurnalist a fost ucis în timpul mandatului meu”, a spus politicianul.

Marek Madaric făcea parte din partidul SMER, formaţiune aflată la guvernare, care era subiectul de investigaţie al jurnalistului Jan Kuciak. Acesta încerca să demonstreze conexiunile de corupţie dintre politicienii partidului şi oamenii de afaceri.

O altă investigaţie la care lucra fostul jurnalist este descoperirea unei posibile legături între consiliera premierului Fisco, Maria Troskova, şi clanul mafiotic italian `Ndrangheta.

Aceasta din urmă, precum şi un alt oficial guvernamental - Viliam Jasan, secretarul Consiliului Naţional de Securitate - şi-au anunţat de asemenea demisiile, deoarece au fost menţionaţi în relatările jurnalistului Jan Kuciak despre fraude şi acte de corupţie. 

BBC informează că premierul slovac Robert Fico a anunţat că oferă o recompensă de 1,2 milioane de euro pentru oricine poate oferi informaţii relevante care ar putea duce la elucidarea asasinării jurnalistului şi logodnicei sale.

Crima a avut loc săptămâna trecută în oraşul slovac Velka Maca. Potrivit poliţiei locale, reporterul în vârstă de 27 de ani a fost împuşcat în piept, iar logodnica sa, în cap. Jan Kuciak lucra la publicaţia Aktuality.sk şi în cadrul Centrului ceh pentru Jurnalism de Investigaţii, relatând despre modul în care grupul infracţional italian 'Ndrangheta s-a stabilit în Slovacia şi comite fraude cu fonduri europene împreună cu lideri politici de la Bratislava.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici