Departamentul de Stat al SUA a aprobat primele vânzări de arme sub administraţia Biden. Ţara unde vor merge rachetele SM-2

Departamentul de Stat al SUA a aprobat primele vânzări potenţiale de arme sub administraţia Biden, inclusiv echipamente de comunicaţii pentru NATO şi rachete pentru Chile, în acorduri cu o valoare combinată de până la 150 de milioane de dolari, a precizat vineri Pentagonul.

8974 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA a aprobat primele vânzări de arme sub administraţia Biden. Ţara unde vor merge rachetele SM-2

Departamentul de Stat al SUA a aprobat primele vânzări de arme sub administraţia Biden. Ţăra unde vor merge rachetele SM-2

Aceste sunt primele vânzări militare străine anunţate de când preşedintele SUA, Joe Biden, a preluat funcţia, relatează Reuters.

De la preluarea mandatului, administraţia Biden a întrerupt temporar unele vânzări către aliaţii SUA precum Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite pentru a le revizui, în ciuda faptului că au fost aprobat de administraţia Trump.

Agenţia de cooperare în domeniul securităţii apărării a Pentagonului a notificat vineri Congresului posibilele vânzări către Chile şi NATO.

Pachetul câtre NATO include 517 AN / PRC-158 sisteme radio Manpack UHF SATCOM pentru comunicaţii pe teren, cu un cost estimat de până la 65 de milioane de dolari, inclusiv instruire şi piese de schimb.

În mod separat, Chile ar putea cumpăra până la 16 rachete Standard Missile-2 (SM-2) Block IIIA, echipamente de sprijin, piese de schimb pentru 85 de milioane de dolari, a spus Pentagonul. Rachetele SM-2 sunt considerate de rază medie şi sunt adesea folosite de nave împotriva avioanelor inamice.

În ciuda aprobării de către Departamentul de Stat, notificarea nu indică faptul că a fost semnat un contract sau că negocierile s-au încheiat, notează Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici