Departamentul de Stat al SUA se opune proiectului de gazoduct între Rusia şi Germania

Administraţia SUA se opune construirii gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, considerând că proiectul ar submina securitatea energetică şi stabilitatea Europei, a declarat Heather Nauert, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat de la Washington, informează site-ul Radio Poland.

2640 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA se opune proiectului de gazoduct între Rusia şi Germania

Departamentul de Stat al SUA se opune proiectului de gazoduct între Rusia şi Germania: Ameninţă securitatea energetică şi stabilitatea Europei

Nauert a mai declarat că firmele implicate în construirea şi finanţarea gazoductului Nord Stream 2 "s-ar putea expune sancţiunilor" prevăzute de legislaţia americană.

Oficialul american a mai declarat că proiectul submarin, care va transporta gaze naturale din Rusia către Germania, ocolind Polonia, Ucraina şi statele din zonă, va oferi Rusiei "un nou instrument pentru a pune presiune pe ţările europene", în special Ucraina.

"Am văzut asta - ce a făcut Rusia în trecut, când au oprit livrarea de gaze în mijlocul iernii, lipsind de căldură unele familii (...) şi credem că acest lucru este pur şi simplu greşit", a declarat Nauert.

Polonia, statele baltice şi Ucraina se opun proiectului, care ar putea livra aproximativ 55 miliarde metri cub de gaz natural pe an, din Rusia către Germania, ocolind Polonia, statele baltice şi Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici