Departamentul de Stat reiterează că diplomaţii americani din Rusia au fost "hărţuiţi"

Hărţuielile la adresa diplomaţilor americani din Rusia s-au intensificat în ultimul an şi ceva, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamenului de Stat, după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că diplomaţi SUA că ar efectua misiuni de spionaj în Rusia, scrie TASS.

518 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat reiterează că diplomaţii americani din Rusia au fost "hărţuiţi"

Departamentul de Stat reiterează că diplomaţii americani din Rusia au fost "hărţuiţi" (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Kirby a reiterat faptul că afirmaţiile făcute de oficialul rus în acest sens sunt lipsite de temei.

"Singurul lucru pe care vreau să-l declar, şi despre care am vorbit de mai multe ori anterior, este acela că în ultimul an şi ceva am observat o intensificare a hărţuielilor la adresa diplomaţilor noştri", a afirmat Kirby.

"Intensificarea hărţuielilor este unul din motivele pentru care preşedintele, în ultimele săptămâni, a impus sancţiuni suplimentare la adresa unor entităţi şi indivizi din Rusia şi a declarat persona non grata aproximativ 35 de diplomaţi ruşi şi a închis două facilităţi despre care ştim - aveam informaţii - că aveau un rol în activităţi de spionaj", a continuat oficialul american.

Potrivit lui Lavrov, diplomaţi SUA efectuează misiuni de spionaj şi alte activităţi ilegale în Rusia, printre care deplasări din state NATO cu maşini închiriate, tentative de recrutare şi un incident filmat cu un presupus agent CIA imobilizat la Moscova.

"În ultimii ani, mai ales în timpul Administraţiei Barack Obama, tentativele inamicale de recrutare a diplomaţilor noştri s-au intensificat", a acuzat Serghei Lavrov, citat de cotidianul The Washington Post.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici