Deputaţi ai Radei Supreme a Ucrainei au îndemnat-o pe Nadia Savcenko să renunţe la greva foamei

Deputaţi din cadrul Radei Supreme a Ucrainei au îndemnat-o luni pe pilotul militar Nadia Savcenko, aflată în detenţie în Rusia, să renunţe la greva foamei, relatează BBC News Online.

252 afișări
Imaginea articolului Deputaţi ai Radei Supreme a Ucrainei au îndemnat-o pe Nadia Savcenko să renunţe la greva foamei

Nadia Savcenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astfel de eroi ne trebuie vii", a declarat Iuri Luţenko, un membru al "Blocului Petro Poroşenko", care, în numele unui grup de deputaţi, a îndemnat-o pe Nadia Savcenko să înceteze greva foamei.

El s-a exprimat după ce preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat un decret, luni, prin care Nadia Savcenko a primit titlul de "erou al Ucrainei".

Potrivit Moscovei, Savcenko a fost implicată în evenimente care s-au desfăşurat în estul Ucrainei în calitate de membră a batalionului de voluntari Aidar. Ea a fost încarcerată la Voronej pe 8 iulie, iar pe 24 septembrie a fost transferată la Moscova.

Nadia Savcenko este acuzată de complicitate la uciderea a doi jurnalişti ruşi în estul Ucrainei. Ea neagă acuzaţiile.

Un tribunal din Moscova a prelungit pe 10 februarie menţinerea în custodie până la 13 mai a pilotului militar ucrainean Nadia Savcenko, considerată un simbol al conflictului între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei şi aleasă în Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) în timp ce era în detenţie.

Ea a intrat în greva foamei pe 13 decembrie, în semn de protest faţă de menţinerea sa în arest în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici