Der Spiegel: Uniunea Europeană intenţionează să antreneze aproximativ 15.000 de militari ucraineni

Statele din cadrul Uniunii Europene au elaborat un plan care prevede instruirea a aproximativ 15.000 de militari ucraineni în cadrul unei misiuni comunitare, afirmă oficiali europeni citaţi de publicaţia Der Spiegel şi de site-ul Tagesschau.de.

387 afișări
Imaginea articolului Der Spiegel: Uniunea Europeană intenţionează să antreneze aproximativ 15.000 de militari ucraineni

Der Spiegel: Uniunea Europeană intenţionează să antreneze aproximativ 15.000 de militari ucraineni

Misiunea de instruire, care urmează să înceapă în scurt timp, se va derula în mai multe ţări europene, inclusiv în Germania, dar sediul de coordonare a activităţilor ar urma să fie în Polonia, conform unui plan elaborat de oficialii europeni.

Din totalul de 15.000 de militari ucraineni care ar urma să fie antrenaţi în ţări UE, 3.000 vor primi pregătire pentru diverse tipuri de activităţi speciale.

Miniştrii Apărării din statele Uniunii Europene au stabilit, la sfârşitul lunii august, să iniţieze elaborarea şi examinarea unui plan de instruire a militarilor ucraineni în cadrul unei misiuni europene. Mai multe ţări din cadrul Uniunii Europene oferă deja instruire militarilor ucraineni în virtutea unor acorduri bilaterale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici