Deşi e o farsă, anunţul pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova atrage 35 de aplicanţi

Anunţul pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova publicat pe site-ul bestjobs.md a atras, în mai puţin de o săptămână, 35 de aplicanţi, majoritatea bărbaţi, vârsta medie fiind de 26 de ani.

36 afișări
Imaginea articolului Deşi e o farsă, anunţul pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova atrage 35 de aplicanţi

Deşi e o farsă, anunţul pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova atrage 35 de aplicanţi (Imagine: Răzvan Chiriţă/MediafaxFoto)

Bărbaţii au reprezentat 70% din totalul de 35 de persoane care au răspuns anunţului pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova publicat pe site-ul de recrutare, potrivit datelor furnizate MEDIAFAX de Ionela Ciuhrii, responsabil pentru R. Moldova al Bestjobs.

Astfel, vârsta medie a aplicanţilor a fost de 26 de ani, toţi fiind cetăţeni moldoveni - 23 din Chişinău, 12 din alte oraşe. Niciunul dintre cei tentaţi de funcţia de preşedinte al R. Moldova nu are experienţă în domeniu.

De altfel, responsabilii portalului de recrutare spun că nu au întâlnit scrisori de intenţie interesante şi apreciază că, "dacă (anunţul - n.r.) e serios, nimeni nu e nici pe-aproape bun". Totuşi, ei consideră că este vorba de "o mare farsă", considerând că aceasta a fost concepută ca atare.

Deşi nu sunt considerate interesante din punct de vedere al abilităţilor aplicanţilor, scrisorile de intenţie sunt inedite. Astfel, o tânără de 25 de ani, care spune că a activat într-un ONG, scrie "Vă rog, primiţi-mă! Promit să mă hrănesc doar din salariu!".

O altă scrisoare, a unei femei de 22 de ani, specialist în finanţe, dă asigurări că CV-ul său "spune totul".

"Corespund cerinţelor, plus la asta mai am cunoştinţe economice şi pot juca şi în Spider Solitaire, nu doar în Solitaire! Stimaţi angajatori! Consider că la etapa actuală de dezvoltare a Republicii Moldova este absolut necesar să punem accent pe adevăratele valori ale neamului. Iată de ce aveţi nevoie anume de mine!!!", mai scrie ea.

Potrivit anunţului, pentru funcţia prezidenţială se caută o persoană "capabil(ă), cu experienţă în condus ţări, dornic(ă) să rămână în istorie şi să se îmbogăţească doar din salariu".

Obiectivele locului de muncă, cu un termen de patru ani, sunt crearea unui mediu economic şi social "care să-i convingă pe moldovenii din străinătate să se întoarcă în ţară (sau să regrete că nu se întorc)", dar şi să protejeze populaţia "pe cât posibil de tot felul de crize, mai ales politice".

"NB. Dacă nu ai respectat obiectivele şi nu eşti capabil să justifici eşecul în aşa fel încât să te credem, te dăm afară şi ne dai 80 la sută din salariul plătit deja înapoi", avertizează anunţul, adăugând că, pentru candidaţi constituie un avantaj aptitudini de navigare pe Internet, cunoştinţe de Word, Paint, Solitaire sau Black Jack. Potenţialii candidaţi mai sunt avertizaţi şi că, în cazul neîndeplinirii obiectivelor, vor primi "comentarii negative pe Facebook, Linkedin şi pe blogul personal", "suficiente cât să nu mai fie angajaţi de nici o ţară".

Finalul anunţului promite candidaţilor că, în cazul în care vor îndeplini obiectivele, "vor fi poleiţi cu aur" sau chiar cu platină în cazul în care le vor şi depăşi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici