Designerul italian de încălţăminte de lux Sergio Rossi a murit, infectat cu noul coronavirus

  • Producătorul italian de încălţăminte de lux Sergio Rossi a murit din cauza COVID-19.
  • Sergio Rossi a fost printre fondatorii zonei ce produce încălţăminte de înaltă calitate din Forlì şi Cesena, la mijlocul secolului XX.
  • Italia a înregistrat mai multe decese cauzate de coronavirus decât oricare altă ţară din lume.
697 afișări
Imaginea articolului Designerul italian de încălţăminte de lux Sergio Rossi a murit, infectat cu noul coronavirus

Sursa: Instagram

Producătorul italian de încălţăminte de lux Sergio Rossi a murit la vârsta de 85 de ani, după ce a fost internat cu coronavirus, a anunţat vineri primarul oraşului din centrul ţării unde designerul s-a născut, anunţă Reuters.

Italia a înregistrat mai multe decese cauzate de coronavirus decât oricare altă ţară din lume, iar persoanele în vârstă au fost foarte afectate.

Rossi a murit joi în micul oraş San Mauro Pascoli din provincia Cesena, din centrul Italiei.

"El a fost printre fondatorii zonei ce produce încălţăminte de înaltă calitate din Forlì şi Cesena, la mijlocul secolului XX", a declarat Luciana Garbuglia, primarul din San Mauro Pascoli, unde Rossi s-a născut în 1935 şi unde şi-a fondat marca.

Grupul francez de modă de lux Kering a preluat brandul în 1999. Acesta a trecut apoi în proprietatea fondului italian de investiţii Investindustrial în 2015, când Rossi se retrasese deja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici