Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană

Atacul armat din capitala norvegiană, Oslo, în care au fost ucise două persoane şi au fost rănite 14 persoane, este investigat ca un posibil atac terorist, a declarat sâmbătă poliţia norvegiană.

1057 afișări
Imaginea articolului Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană

Detalii despre atacul armat din Norvegia: Este investigat ca un posibil atac terorist. A fost arestat un cetăţean norvegian de origine iraniană

Într-o conferinţă de presă sâmbătă, oficialii poliţiei au declarat că bărbatul arestat în urma atacului este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut anterior de poliţie, dar nu pentru infracţiuni majore. Aceştia au declarat că au confiscat două arme de foc: un pistol şi o armă automată.

Evenimentele au avut loc în faţa London Pub, un bar popular în rândul comunităţii LGBTQ din oraş, cu câteva ore înainte de desfăşurarea paradei Pride din Oslo. Organizatorii au anulat toate evenimentele Pride planificate pentru sâmbătă, la sfatul poliţiei.

Olav Roenneberg, un jurnalist de la televiziunea publică norvegiană NRK, a declarat că a fost martor la împuşcături.

"Am văzut un bărbat sosind la faţa locului cu o geantă. A luat o armă şi a început să tragă", a declarat Roenneberg pentru NRK. "La început am crezut că este un pistol cu aer comprimat. Apoi geamul barului de alături s-a spart şi am înţeles că trebuie să fug să mă adăpostesc."

Premierul Jonas Gahr Stoere a declarat într-o postare pe Facebook că "împuşcăturile din faţa London Pub din Oslo din această seară au fost un atac crud şi profund şocant asupra unor oameni nevinovaţi".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici