Detaliile percheziţiei fără precendent a FBI de la reşedinţa lui Donald Trump. Între documentele reţinute se află şi unele ce conţin informaţii despre "preşedintele Franţei"

FBI a recuperat documente catalogate drept "strict secrete" de la reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump, potrivit unor documente judiciare publicate vineri, după ce un judecător federal a desecretizat mandatul care a autorizat percheziţia fără precedent din această săptămână. Agenţii FBI au luat 11 seturi de documente clasificate de pe proprietate în timpul unei percheziţii efectuate luni, relatează AP.

1743 afișări
Imaginea articolului Detaliile percheziţiei fără precendent a FBI de la reşedinţa lui Donald Trump. Între documentele reţinute se află şi unele ce conţin informaţii despre "preşedintele Franţei"

Detaliile percheziţie fără precendent a FBI de la reşedinţa lui Donald Trump. Între documentele reţinute se află şi unele ce conţin informaţii despre "preşedintele Franţei"

FBI a recuperat documente catalogate drept "strict secrete" de la reşedinţa fostului preşedinte Donald Trump, potrivit unor documente judiciare publicate vineri, după ce un judecător federal a desecretizat mandatul care a autorizat percheziţia fără precedent din această săptămână. Agenţii FBI au luat 11 seturi de documente clasificate de pe proprietate în timpul unei percheziţii efectuate luni.

Printre înregistrările confiscate se numără unele marcate nu numai ca fiind strict secrete, ci şi ca "informaţii sensibile compartimentate", o categorie specială menită să protejeze cele mai importante secrete ale naţiunii care, dacă ar fi dezvăluite public, ar putea cauza daune "excepţional de grave" intereselor SUA.

În mandat se precizează că agenţii federali investigau posibile încălcări a trei legi federale diferite.

Agenţii federali au colectat, de la reşedinţa lui Trump, şi alte documente inclusiv unele cu informaţii despre "preşedintele Franţei".

Într-o declaraţie făcută mai devreme vineri, Trump a susţinut că documentele confiscate de agenţi au fost "toate declasificate" şi a susţinut că le-ar fi predat dacă Departamentul de Justiţie i-ar fi cerut acest lucru.

În timp ce preşedinţii în exerciţiu au, în general, puterea de a declasifica informaţii, această autoritate expiră imediat ce părăsesc mandatul şi nu este clar dacă documentele în cauză au fost vreodată declasificate. Şi chiar şi competenţele de declasificare ale unui preşedinte în exerciţiu pot fi limitate în ceea ce priveşte secretele care se referă la programele de arme nucleare, operaţiuni, agenţii sub acoperire sau unele date împărtăşite cu aliaţii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici