Deutsche Telekom, implicată într-un nou caz de deturnare a datelor clienţilor

Grupul german Deutsche Telekom se confruntă din nou cu un caz de deturnare a datelor clienţilor, care au fost utilizate în special de centre de apel din Turcia, a dezvăluit, marţi seară, SpiegelOnline.

31 afișări
Imaginea articolului Deutsche Telekom, implicată într-un nou caz de deturnare a datelor clienţilor

Deutsche Telekom, implicată într-un nou caz de deturnare a datelor clienţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu s-a stabilit dacă şi în ce măsură date ale Deutsche Telekom au fost utilizate", subliniază grupul într-un comunicat, amintind în acelaşi timp că a anunţat norme de securitate a datelor în 2008.

Deutsche Telekom recunoaşte că a fost "prejudiciată prin comisioane de mai multe milioane, cu informaţii datând din 2008", dar, potrivit unui purtător de cuvânt, nu este vorba despre "un nou caz" de furt de date.

"Controalele au arătat (...) că parteneri au însărcinat fără autorizaţie centre de apel - în parte situate în afara Uniunii Europene - să obţină clienţi", subliniază grupul, care a depus plângere în luna februarie. O anchetă condusă de Parchetul din Bonn este în curs de desfăşurare, relatează SpiegelOnline.

Potrivit cotidianului, sute de mii de date ale clienţilor au fost sustrase şi utilizate de parteneri şi administratori ai centrelor de apel în special din Turcia.

Aceste date au fost utilizate pentru a contacta clienţii şi a încheia contracte, permiţând celor vinovaţi de aceste fraude să încaseze comisioane de la Deutsche Telekom.

Pentru Manfred Balz, preşedinte pentru protecţia datelor în cadrul Deutsche Telekom, "nu este surprinzător" că "unele societăţi neserioase" fac dezvăluiri în presă, după intensificarea măsurilor de protecţie a datelor.

"Se închide robinetul furnizorilor care comit fraude şi acest lucru creşte presiunea în branşă", a explicat el, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici