Dezastru ecologic în Sri Lanka. O navă care a luat foc poluează apele şi plajele

  • Sri Lanka se confruntă cu o catastrofă de mediu de proporţii istorice.
  • O navă de transport încărcată cu substanţe chimice se scufundă în larg.
  • Transporta 25 de tone de acid azotic, hidroxid de sodiu şi alte substanţe chimice periculoase.
339 afișări
Imaginea articolului Dezastru ecologic în Sri Lanka. O navă care a luat foc poluează apele şi plajele

ŞTIRILE - Dezastru ecologic în Sri Lanka

Sri Lanka se confruntă cu cel mai mare dezastru ecologic din istoria sa. După 12 zile în care a fost cuprinsă de flăcări, nava X-Press Pearl a început să se scufunde. Iar incendiul a lăsat însă urme adânci. A poluat apele din jur şi a distrus frumoasele plaje ale insulei. 

Acestea au fost acoperite cu reziduuri, iar o pată uriaşă de petrol este vizibilă în ocean.

„Am vizitat una dintre plaje astăzi, cea care este chiar vizavi de locul în care a luat foc nava, unde s-au adunat mulţi peleţi din plastic şi nu este o privelişte frumoasă. Pe vremuri era această frumoasă plajă tropicală cu cocotieri de-o parte şi de alta, foarte idilică şi astăzi, când am mers acolo,am fost foarte dezamăgită să văd reziduuri peste tot”, a spus Asha de Vos, biolog.

Pe 15 mai, nava a plecat din portul Hazira din India, încărcată cu aproape 1.500 de containere, inclusiv 25 de tone de acid azotic şi alte substanţe chimice.

Din primele informaţii, focul ar fi izbucnit chiar de la un recipient cu acid azotic. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici