Dezastru pe fluviul Congo: Cel puţin 60 de persoane au murit şi alte 240 sunt date dispărute în urma unui accident naval

Cel puţin 60 de persoane au murit după ce o barjă de pasageri care transporta peste 700 de persoane a naufragiat pe râul Congo, a declarat luni ministrul afacerilor umanitare al Republicii Democrate Congo.

1398 afișări
Imaginea articolului Dezastru pe fluviul Congo: Cel puţin 60 de persoane au murit şi alte 240 sunt date dispărute în urma unui accident naval

Dezastru pe fluviul Congo: Cel puţin 60 de persoane au murit şi alte 240 sunt date dispărute în urma unui accident naval

Aproximativ 300 de supravieţuitori au fost găsiţi lângă locul accidentului în provincia Mai-Ndombe, în vestul ţării, dar alţi 240 sunt daţi dispăruţi, a scris Steve Mbikayi pe Twitter, relatează Reuters.

Accidentele cu vase sunt frecvente în Congo, care are puţine drumuri asfaltate în teritoriul său împădurit. Navele sunt încărcate frecvent cu mult peste capacitatea lor.

Pentru majoritatea oamenilor, râul Congo şi afluenţii săi sunt singurul mijloc de a călători pe distanţe lungi.

" Suntem alături de familiile victimelor şi cerem sancţiuni împotriva tuturor celor responsabili cu sectorul transporturilor", a spus Mbikayi, fără a detalia. 

Ştire în curs de actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici