Dezastrul creat de furtuna Filomena închide şcolile la Madrid

  • Elevii din regiunea Madrid vor studia de la distanţă până lunea viitoare.
  • Furtuna Filomena a lăsat în urma ei cele mai grele ninsori din ultimii 50 de ani, iar şosele sunt blocate şi acum de zăpadă şi de polei.
  • Autorităţile spaniole fac apel în continuare la cetăţeni să nu plece din case, în timp ce zborurile se reiau treptat pe aeroportul Barajas de la Madrid.
713 afișări
Imaginea articolului Dezastrul creat de furtuna Filomena închide şcolile la Madrid

Dezastrul creat de furtuna Filomena închide şcolile la Madrid

Ninsorile puternice au blocat aproape 700 de drumuri in centrul peninsulei şi nici acum nu a fost restabilită circulaţia. Personalul primăriei Madrid nu face faţă solicitărilor, iar magazinele au epuizat stocul de lopeţi.
 
„Gheaţa este foarte tare şi este cea mai mare problemă pe care o avem. Mai mult, temperaturile scăzute împiedică topirea ei. Asta am făcut toată dimineaţa”, a spus Ernesto Mantilla, angajat la salubritate.
 
Odată cu îngheţarea zăpezii, multe trotuare au devenit adevărate piste de patinaj, iar madrilenii circulă mai mult pe mijlocul drumului.
 
„Trebuie să fii foarte atent cu ce este pe acoperişuri şi cu crengile copacilor. Sunt multe crengi căzute. Este foarte periculos, dar şi foarte frumos. Nu am mai trăit aşa ceva”, a declarat Belen Plaza, localnic.
 
Din cauza problemelor cauzate de furtună, cursurile au trecut pe online la Madrid.
Autorităţile le cer cetăţenilor să nu facă deplasări cu maşina şi să evite plimbările ca să nu aglomereze secţiile de Urgenţă, cu fracturi provocate de căzături.
 
Zăpada continuă să blocheze traficul în multe oraşe spaniole. 4 oameni au murit din cauza furtunii Filomena. Spaniolii vor suporta până joi temperaturi de -15 grade Celsius.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici