Dezvăluire alarmantă: Un fost angajat Boeing susţine că anumite aeronave ar putea rămâne fără oxigen în situaţii extreme

Un informator din cadrul companiei Boeing susţine că aeronava 787 Dreamliner şi-ar putea lăsa pasagerii şi echipajul fără oxigen în cazul în care cabina ar suferi o depresurizare bruscă, informează BBC News.

664 afișări
Imaginea articolului Dezvăluire alarmantă: Un fost angajat Boeing susţine că anumite aeronave ar putea rămâne fără oxigen în situaţii extreme

Dezvăluire alarmantă: Boeing whistleblower raises doubts over 787 oxygen system

John Barnett spune că în urma testelor a reieşit faptul că un sfert din sistemele de oxigen ar putea fi defecte şi ar putea să nu funcţioneze atunci când trebuie. Informatorul mai spune că părţile defecte au fost montate intenţionat, la una dintre fabricile Boeing.

Compania americană neagă acuzaţiile şi declară că aeronavele au fost construite conform celor mai înalte standarde de siguranţă şi calitate.

Boeing se confruntă cu critici dure în urma celor două accidente devastatoare în care au fost implicate două aeronave 737 Max.

Barnett, un fost inginer şi controlor de calitate, a lucrat pentru Boeing timp de 32 de ani, până când bărbatul s-a pensionat din motive de sănătate, în martie 2017.

Informatorul a mai declarat pentru BBC, în urmă cu trei ani, că a descoperit probleme grave la sistemele de livrare a oxigenului în caz de urgenţă. Aceste sisteme ar trebui să ofere o şansă la viaţă pasagerilor şi echipajului aeronavei, în cazul în care cabina se depresurisează în mod neaşteptat. Măştile de oxigen trebuie să pice din tavan şi să transmită oxigen dintr-un cilindru încărcat cu gaz.

Fără aceste sisteme, pasagerii şi echipajului aeronavei şi-ar pierde cunoştinţa foarte rapid. La o altitudine de peste 10.000 de metri, ocupanţii avionului şi-ar pierde cunoştinţa în mai puţin de un minut. La scurt timp, persoanele ar suferi leziuni cerebrale şi şi-ar pierde viaţa.

Chiar dacă astfel de evenimente sunt destul de rare, BBC informează că totuşi se întâmplă. În aprilie 2018, o aeronavă a companiei Southwest Airlines a pierdut un geam după ce acesta a fost lovit de reziduuri de la un motor deteriorate. Un pasager care se afla în apropierea geamului a fost grav rănit, iar apoi a murit. Ceilalţi pasageri au reuşit să folosească sistemele de oxigen şi au supravieţuit în urma incidentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici