Dezvăluirea care ar putea tensiona şi mai mult relaţia Moscova-Washington. Cum i-ar fi ajutat ruşii pe iranieni să lovească precis bazele americane din Irak

Iranienii au fost ajutaţi de ruşi să lovească cu precizie bazele americane din Irak, în atacul cu rachete, potrivit unei publicaţii din Israel.

5782 afișări
Imaginea articolului Dezvăluirea care ar putea tensiona şi mai mult relaţia Moscova-Washington. Cum i-ar fi ajutat ruşii pe iranieni să lovească precis bazele americane din Irak

Dezvăluirea care ar putea tensiona şi mai mult relaţia Moscova-Washington. Cum i-ar fi ajutat ruşii pe iranieni să lovească precis bazele americane din Irak

Cel puţin 11 persoane au fost rănite în atacul din 8 ianuarie asupra a două baze din Irak, în care se află şi soldaţi americani. Potrivit DEBKAfile - care furnizează conţinut despre terorism, politică, securitate naţională şi intelligence -, Rusia i-a oferit Iranului acces la sistemul de navigaţie prin satelit GLONASS, care este echivalentul GPS, deţinut de SUA, pentru a putea lovi cu precizie ţintele.

GLONASS este folosit şi de alte state apropiate de Moscova, printre care Siria.

În cazul în care această informaţie este adevărată, relaţiile dintre Rusia şi SUA vor deveni şi mai tensionate.

„Accesul la acest sistem le-a permis rachetelor iraniene să lovească ţintele americane cu o acurateţe de 10 metri, în special în baza Ain Assad din vestul Irakului”, potrivit sursei citate.

Potrivit surselor din Rusia citate de DEBKAfile, 19 rachete au fost trase din Iran, dintre care 17 au lovit ţintele.

Atacul a fost un răspuns al Teheranului la uciderea de către SUA a generalului-maior Qasem Soleimani, liderul forţei de elită Quds, parte a Corpului Gărzilor Revoluţionare din Iran. Aceasta are rolul de a instrui alte forţe din afara ţării susţinute de regimul de la Teheran şi de a executa misiuni importante oriunde se poate în lume.

Foto: Profimedia Images
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici