Dezvăluiri excepţionale despre o grupare infracţională din Franţa. Mărturia unui român arestat pentru furt

Zeci de echipe specializate de hoţi, ale unei grupări, operează zilnic în Franţa, au aflat poliţiştii de la un român arestat săptămâna trecută la Fecamp pentru furt din supermarketuri, care le-a explicat în detaliu cum funcţionează această organizaţie.

2476 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri excepţionale despre o grupare infracţională din Franţa. Mărturia unui român arestat pentru furt

Dezvăluiri excepţionale despre o grupare infracţională din Franţa. Mărturia unui român arestat pentru furt (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Mărturia românului, în vârstă de 23 de ani, care a fost arestat împreună cu doi complici la Fecamp, în departamentul Calvados (nord), este considerată de RTL o mărturie "excepţională" asupra metodelor şi amplorii organizaţiilor infracţionale din Europa de Est. Poliţiştii s-au "înspăimântat" după ce suspectul le-a explicat detaliat cum funcţionează gruparea. Iniţial, ei au lansat o anchetă asupra unui "simplu" furt de şampanie şi ciocolată într-un magazin Lidl, relatează site-ul postului de radio RTL.

Serviciile specializate în studierea şi lupta împotriva grupărilor de tip mafiot au lansat mai multe avertismente în ultimele luni. Cazurile de furt, în provincie, nu trebuie să fie abordate ca independente între ele, fiind comise de cele mai multe ori de una şi aceeaşi organizaţie, au avertizat aceste servicii. Mărturia suspectului român este o dovadă în acest sens, potrivit RTL.

Tânărul, a cărui identitate nu este precizată, a declarat poliţiei că numeroase vehicule pleacă zilnic din regiunea pariziană, cu trei-patru persoane la bord, fiecare astfel de echipă având obiective şi roluri "bine definite". O echipă fură benzină pentru alimentarea maşinilor grupării, altă echipă se ocupă de furtul îmbrăcăminţii, alta de furtul de hrană, iar alte echipe fură bunuri de lux, mai uşor de revândut, cum ar fi alcool sau aparatură electronică de ultimă generaţie.

"Sunt declaraţii explozive", apreciază un poliţist, care anunţă lansarea unei anchete vaste. Suspectul şi cei doi presupuşi complici au fost plasaţi în detenţie. Pentru moment, ei sunt suspectaţi de aproximativ 15 furturi. Însă aceste furturi "nu reprezintă nimic, în comparaţie cu valoarea probabilă totală a prejudiciului cauzat de grupare", a estimat un anchetator.

În ultimii ani, numărul persoanelor provenind din ţări din Europa de Est care sunt inculpate în cazuri de natură penală a crescut cu peste 30 de procente, potrivit RTL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici