Diplomat european:UE va face tot ce este posibil pentru a menţine acordul nuclear cu Iranul

Ţările Uniunii Europene vor face tot ce este posibil pentru a păstra acordul nuclear cu Iranul, în pofida îndoielilor preşedintelui american Donald Trump, a declarat Helga Schmid, secretar general al Serviciului European de Acţiune Externă, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

146 afișări
Imaginea articolului Diplomat european:UE va face tot ce este posibil pentru a menţine acordul nuclear cu Iranul

Diplomat european:UE va face tot ce este posibil pentru a menţine acordul nuclear cu Iranul

"Acesta nu este un acord bilateral, este un acord multilateral. Noi, europenii, vom face tot ce este posibil pentru a ne asigura că rămâne", a completat oficialul european cu ocazia unei conferinţe iraniene în Elveţia.

Schmid a mai declarat că UE este îngrijorată în legătură cu rolul Iranului în regiunea Orientului Mijlociu, însă aceste chestiuni nu sunt parte a acordului nuclear cunoscut ca Planul comun şi cuprinzător de acţiune (JCPOA), făcând referire la acordul semnat în 2015 de Iran şi marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

"Lumea nu are nevoie de o a doua criză de proliferare nucleară. O criză este deja mult prea mult", a adăugat oficialul european, făcând referire la disensiunile între SUA şi Coreea de Nord pe tema programului nuclear al Phenianului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici