Diplomatul român acuzat de spionaj a părăsit Rusia

Diplomatul român Gabriel Grecu, declarat persona non grata de Rusia pentru spionaj, a părăsit deja teritoriul rus, a declarat miercuri o sursă diplomatică, citată de agenţia Interfax, în pagina electronică.

137 afișări
Imaginea articolului Diplomatul român acuzat de spionaj a părăsit Rusia

Diplomatul român acuzat de spionaj a părăsit Rusia

"Potrivit informaţiilor noastre, el nu mai este în Moscova", a declarat sursa.

Această informaţie nu a fost confirmată oficial de instituţiile din România sau Rusia.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunţat, luni, că a reţinut în flagrant un agent de informaţii român, care lucra sub acoperire diplomatică la Ambasada României în Rusia. Conform FSB, Gabriel Grecu, secretar I al ambasadei române, a fost reţinut în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete şi avea asupra lui echipament de spionaj.

"Ofiţerul Serviciului Român de Informaţii Externe Gabriel Grecu, care lucra la ambasada naţională sub acoperirea de secretar I la departamentul politic, a fost reţinut de FSB în timp ce încerca, în data de 16 august, să obţină informaţii secrete de apărare de la un cetăţean rus", a precizat FSB.

"Secretarul Gabriel Grecu de la ambasada României a fost declarat persona non grata în legătură cu activitatea incompatibilă cu statutul diplomatic şi prejudicierea intereselor naţionale ale Rusiei" şi are două zile pentru a părăsi Rusia, a afirmat Ministerul rus de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici