Director OMS: Recuperarea economică globală va fi mai rapidă dacă vaccinul contra COVID va fi disponibil pentru toată lumea

  • Recuperarea economică în întreaga lume ar putea veni mai rapid dacă un vaccin contra COVID-19 este pus la dispoziţia tuturor ca un bun public, a declarat joi, directorul general al Organizaţiei Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
  • El a vorbit într-o discuţie online cu membrii Forumului de securitate Aspen din Statele Unite, moderat de reţeaua NBC.
1783 afișări
Imaginea articolului Director OMS: Recuperarea economică globală va fi mai rapidă dacă vaccinul contra COVID va fi disponibil pentru toată lumea

Director OMS: Recuperarea economică globală va fi mai rapidă dacă vaccinul COVID va fi disponibil pentru toată lumea

Directorul de urgenţe al OMS, Michael Ryan, întrebat despre vaccinul rus, a spus că prioritatea este asigurarea garanţiei că toate vaccinurile sunt sigure şi eficiente, relatează Reuters.

Ryan a mai spus că autorităţile ar trebui să fie capabile să demonstreze eficacitatea unui vaccin contra coronavirusului prin studii clinice tradiţionale, mai degrabă decât prin studiile „pe oameni”.

El s-a referit la expunerea intenţionată a voluntarilor vaccinaţi la un virus pentru a vedea dacă funcţionează vaccinul.

Tedros a mai spus că leadership-ul şi sprijinul oferit de SUA a salvat multe vieţi. Precinzând că recenta retragere a administraţiei Trump din OMS nu a fost leagată de aspectul finaciar, ci mai degrabă a fost legată de relaţia SUA cu agenţia U.N. Tedros a mai precizat că speră ca Washingtonul îşi va reconsidera poziţia.

Trump a declarat într-un interviu radio, joi, că este posibil ca Statele Unite să aibă un vaccin contra coronavirusului înainte de alegerile din 3 noiembrie - o prognoză mai optimistă decât calendarul propus de către experţii săi din sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici