Directorul CIA va vorbi în Congresul SUA despre uciderea lui Jamal Khashoggi

Gina Haspel, directorul CIA, va vorbi marţi în Congresul american despre progresul anchetei deschise în urma uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, relatează The Washington Post.

449 afișări
Imaginea articolului Directorul CIA va vorbi în Congresul SUA despre uciderea lui Jamal Khashoggi

Directorul CIA va vorbi în Congresul SUA despre uciderea lui Jamal Khashoggi

Mai mulţi membri ai Congresului şi-au manifestat nemulţumirea faţă de absenţa directorului CIA de la o întâlnire cu secretarii de Stat de săptămâna trecută.

Arabia Saudită a condamnat 11 persoane în acest caz, dar neagă implicarea prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Secretarul de Stat Mike Pompeo şi secretarul american pentru Apărare, Jim Mattis, au declarat săptămâna trecută că nu există dovezi clare privind implicarea prinţului.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că dovezile prezentate de CIA nu sunt concludente.

Uciderea lui Khashoggi, jurnalist al cotidianului Washington Post şi critic al Coroanei, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, în data de 2 octombrie, a tensionat relaţiile Arabiei Saudite cu Occidentul şi a distrus imaginea prinţului Mohammed în străinătate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici