Directorul de la OpenAI s-a răzgândit: "ChatGPT rămâne în Europa"

Şeful companiei care a creat ChatGPT renunţă la ameninţarea de a părăsi UE din cauza legii privind inteligenţa artificială.

329 afișări
Imaginea articolului Directorul de la OpenAI s-a răzgândit: "ChatGPT rămâne în Europa"

Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, compania care a dezvoltat ChatGPT, un sistem de inteligenţă artificială capabil să genereze texte coerente şi creative, a spus că nu are intenţia de a părăsi Europa.

Altman a revenit asupra unei ameninţări pe care a făcut-o la începutul săptămânii, când a declarat că ar putea muta sediul companiei în afara blocului european dacă îi va fi prea greu să respecte viitoarele legi privind inteligenţa artificială. 

UE plănuieşte să introducă o reglementare strictă pentru inteligenţa artificială, potrivit BBC, care ar putea impune interdicţii pentru anumite aplicaţii considerate ca fiind de risc înalt, cum ar fi recunoaşterea facială sau manipularea mediatică.

Altman a spus că este de acord cu principiile generale ale legii, dar că este îngrijorat de posibilele efecte negative asupra inovaţiei şi cercetării în domeniul inteligenţei artificiale.

OpenAI este una dintre cele mai prestigioase şi influente companii din lume în domeniul inteligenţei artificiale, având ca scop crearea unei IA generale care să poată rezolva orice problemă umană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici