Directorul Mossadului avertizează: Israelul urmăreşte cu atenţie acţiunile Iranului

Regimul de la Teheran îşi extinde influenţa în Orientul Mijlociu, dar Israelul monitorizează cu atenţie acţiunile iraniene şi are agenţi inclusiv în Iran, avertizează Yossi Cohen, directorul Agenţiei israeliene de informaţii (Mossad).

1002 afișări
Imaginea articolului  Directorul Mossadului avertizează: Israelul urmăreşte cu atenţie acţiunile Iranului

Directorul Mossadului avertizează: Israelul urmăreşte cu atenţie acţiunile Iranului

"Iranienii se extind în Orientul Mijlociu, cu forţe vaste, nu prea îi reţine nimic. Iranul este pe cale să realizeze visul de a crea legături care să îi permită să trimită trupe în Orientul Mijlociu", a declarat Yossi Cohen, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate marţi la Ministerul israelian de Finanţe.

Directorul Mossad a avertizat că Israelul urmăreşte cu atenţie acţiunile Iranului.

"Avem ochi şi urechi, inclusiv în Iran", a atras atenţia Yossi Cohen, citat de site-urile Ynetnews.com şi IsraelNationalNews.com.

Chiar dacă Yossi Cohen nu crede că actualele proteste din Iran vor reuşi înlăturarea regimului islamist de la Teheran, şeful Mossad consideră că mişcările sociale pot obţine rezultate în viitor.

"Oamenii de rând din Iran au ieşit pe străzi pentru a protesta din cauza situaţiei economice, pe fondul aşteptărilor că preşedintele Hassan Rouhani va îmbunătăţi economia", a afirmat Yossi Cohen, explicând că situaţia din Iran s-a îmbunătăţit de la semnarea Acordului nuclear cu marile puteri, dar beneficiile nu sunt simţite de oamenii de rând. "Dar nu trebuie să facem speculaţii, nu trebuie să avem aşteptări, chiar dacă aş fi bucuros să asistăm la o revoluţie socială în Iran. Acest lucru s-ar putea întâmpla cândva în viitor", a spus Yossi Cohen.

Zeci de persoane au murit, în ultimele săptămâni, în urma protestelor violente organizate în Iran faţă de corupţie şi situaţia economică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici