Directorul OMS, îngrijorat: „Vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), şi-a exprimat preocuparea, miercuri seară, în legătură cu răspândirea rapidă pe plan mondial a infecţiilor generate de noul coronavirus şi creşterea rapidă a numărului de decese.

7266 afișări
Imaginea articolului Directorul OMS, îngrijorat: „Vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global”

Directorul OMS exprimă preocupare privind propagarea infecţiilor cu noul coronavirus

Coronavirusul s-a răspândit rapid pe plan mondial, a afirmat miercuri seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), exprimând preocupare privind amplificarea numărului de cazuri.

"În ultimele cinci săptămâni a existat o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi, iar în ultima săptămână numărul deceselor aproape s-a dublat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cursul unei videoconferinţe de presă desfăşurate în oraşul elveţian Geneva.

"În următoarele câteva zile, vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global", a atras atenţia directorul general al OMS, potrivit Reuters.

Până în prezent, 205 ţări şi teritorii au raportat infecţii cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici