Directorul Scotland Yard a demisionat, pe fondul scandalului interceptărilor din Marea Britanie

Directorul Scotland Yard, Paul Stephenson, a demisionat, duminică seara, pe fondul scandalului interceptărilor telefonice de către jurnaliştii de la News of The World, informează Sky News.

648 afișări
Imaginea articolului Directorul Scotland Yard a demisionat, pe fondul scandalului interceptărilor din Marea Britanie

Directorul Scotland Yard a demisionat, pe fondul scandalului interceptărilor din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful poliţiei metropolitane, sir Paul Stephenson, şi-a prezentat demisia pe fondul criticilor privind angajarea fostului redactor-şef adjunct de la News of The World, Neil Wallis, arestat în scandalul interceptărilor.

"Am luat această decizie pe fondul spreculaţiilor şi acuzaţiilor referitoare la legăturile dintre Scotland Yard şi trustul News International, în legătură cu domnul Neil Wallis, despre care ştiţi că a fost arestat", a declarat Stephenson.

Sir Paul a fost criticat dur pentru angajarea lui Wallis, fostul redactor-şef adjunct al News Of The World, într-un post de relaţii publice.

"În 2009, Poliţia Metropolitană a încheiat un aranjament contractual cu Neil Wallis, încheiat în 2010. Nu au jucat niciun rol în încheierea acestui contract, a spus sir Paul Stephenson, subliniind că a fost "un privilegiu" să conducă Scotland Yard.

Neil Wallis, arestat joi dimineaţă, a fost redactor-şef adjunct al News of The World în perioada 2003 - 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici