Discuţii între Egipt şi Israel pentru reconstruirea Fâşiei Gaza. Războiul de 11 zile a produs daune de sute de milioane de dolari

  • Egiptul şi Israelul poartă discuţii duminică pentru a susţine armistiţiul fragil dintre Israel şi Hamas şi pentru a reconstrui Fâşia Gaza după un războiul de 11 zile care a lăsat o mare parte din enclava de pe litoral în ruine.
  • Egiptul a fost esenţial în medierea unui acord între cele două părţi combatante.
  • Ministrul egiptean de externe Sameh Shukry s-a întâlnit cu omologul său israelian, Gabi Ashkenazi, care a aterizat duminică la Cairo, potrivit Ministerului Egiptean de Externe.
  • Este prima vizită publică a unui ministru israelian de externe în Egipt din 2008, a declarat Ambasada Israelului la Cairo pe Twitter.
3079 afișări
Imaginea articolului Discuţii între Egipt şi Israel pentru reconstruirea Fâşiei Gaza. Războiul de 11 zile a produs daune de sute de milioane de dolari

Discuţii între Egipt şi Israel pentru reconstruirea Fâşiei Gaza. Războiul de 11 zile a produs daune de sute de milioane de dolari

„Vom discuta despre stabilirea unui încetari permanente a focului cu #Hamas, un mecanism de acordare a ajutorului umanitar şi reconstrucţia #Gaza”, a scris pe Twitter Ashkenazi la sosirea în Cairo.

Între timp, preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sissi l-a trimis pe şeful serviciului de informaţii al ţării la Tel Aviv pentru discuţii cu premierul Benjamin Netanyahu şi alţi oficiali israelieni. Aceştia vor discuta despre consolidarea încetării focului din Gaza şi despre ultimele evoluţii din teritoriile palestiniene, a raportat agenţia de ştiri MENA, relatează AP.

Un oficial egiptean a spus că Abbas Kamel, şeful Direcţiei Generale de Informaţii, se va întâlni şi cu oficialii palestinieni la Ramallah înainte de a se îndrepta spre Gaza pentru discuţii cu liderii Hamas. Agenţia, care este echivalentul din Egipt al CIA, gestionează de obicei legăturile Egiptului cu Hamas şi alte grupuri militante palestiniene din Gaza.

Războiul de 11 zile au fost ucişi peste 250 de oameni, majoritatea palestinieni, şi s-au semnalat pagube semnificative în Gaza. Estimările preliminare au estimat daunele la mai multe sute de milioane de dolari.

Oficialul a declarat că Egiptul va oferi garanţii că fondurile pentru reconstrucţie nu vor ajunge la gruparea teroristă Hamas şi cel mai probabil vor trece printr-un comitet internaţional condus de Egipt sau de Naţiunile Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici