Discuţiile despre criza din Ucraina între Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, au fost încheiate

Discuţiile între cele patru părţi privind încheierea conflictului separatist din estul Ucrainei s-au încheiat marţi fără progrese, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, declarând că "vorbele goale" nu vor fi suficiente pentru a dobândi pacea pe termen lung, relatează Reuters.

4498 afișări
Imaginea articolului Discuţiile despre criza din Ucraina între Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, au fost încheiate

Discuţiile despre criza din Ucraina între Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, au fost încheiate (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei, Ucrainei şi Rusiei s-au întâlnit în capitala Belarusului pentru a discuta metode de implementare a acordului de la Minsk de încetare a focului în regiunea ucraineană Donbas.

Steinmeier a spus că atât Ucraina cât şi Rusia şi-au consolidat poziţiile şi că nu a existat niciun acord politic privind organizarea de alegeri locale în Donbas, aşa cum au cerut Rusia şi separatiştii susţinuţi de Kremlin.

"A fost din nou foarte obositor", a spus Steinmeier. "Vorbele goale nu vor fi suficiente pentru a rezolva acest conflict", a continuat el.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins o propunere ucraineană de a permite prezenţa unor observatori OSCE înarmaţi în Donbas.

"Nu au existat progrese astăzi. Acordurile de la Minsk sunt blocate- nu reuşim să cădem de acord asupra seriei de etape", a declarat Lavrov.

Germania şi Franţa au invitat, săptămâna trecută, reprezentanţi ai Ucrainei şi Rusiei la Minsk pentru discuţii ce au rolul de a demara negocieri de pace privind criza din estul Ucrainei.

Steinmeier a spus atunci că speră că miniştrii de Externe din toate cele patru state s-ar putea întâlni marţea care urma, cu câteva săptămâni înainte ca preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, să fie investit în funcţie.

"Chiar dacă nu reuşim să găsim soluţiea cea mare la această criză, discuţii ca acestea sunt pur şi simplu necesare pentru a ne asigura că situaţia nu scapă de sub control", declara Steinmeier la Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici