Discuţiile privind reunificarea Ciprului au eşuat

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres a declarat că discuţiile privind reunificarea Ciprului au eşuat în primele ore ale zilei de vineri, după o sesiune de dezbateri tensionată, potrivit Reuters.

1141 afișări
Imaginea articolului Discuţiile privind reunificarea Ciprului au eşuat

Discuţiile privind reunificarea Ciprului au eşuat

"Îmi pare foarte rău să vă anunţ că, în ciuda angajamentului foarte puternic al tuturor delegaţiilor şi al diferitelor partide ... conferinţa cu privire la Cipru a fost închisă fără a se ajunge la un acord", potrivit Secretarul General al ONU, Antonio Guterres.

Guterres a încercat să îl convingă pe preşedintele cipriot grec Nicos Anastasiades şi pe liderului cipriot turc, Mustafa Akinci, să încheie o înţelegere cu privire la reunificarea insulei. Totodată, vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, i-a îndemnat pe cei doi să "profite de această oportunitate istorică".

Cipru, o ţară insulară din Marea Mediterană, membră a Uniunii Europene, a fost divizată din 1974, când o lovitură de stat a fost urmată de violenţe împotriva turcilor aflaţi în Cipru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici