DISPARIŢIA copilului imigrant de la un centru din Berlin: Un german a fost arestat, după ce a mărturisit că a ucis băieţelul de 4 ani

Un german a fost arestat în cazul dispariţiei unui copil imigrant din Bosnia, în vârstă de patru ani, dintr-un centru de refugiaţi din Berlin, în urmă cu o lună, după ce a mărturisit că l-a omorât, au anunţat autorităţile germane, citate de site-ul agenţiei de presă AP.

3506 afișări
Imaginea articolului DISPARIŢIA copilului imigrant de la un centru din Berlin: Un german a fost arestat, după ce a mărturisit că a ucis băieţelul de 4 ani

DISPARIŢIA copilului imigrant de la un centru din Berlin: Un german a fost arestat, după ce a mărturisit că a ucis băieţelul de 4 ani (Imagine: independent.co.uk)

Procurorul Michael von Hagen a declarat că bărbatul în vârstă de 32 de ani, cetăţean german, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost predat autorităţilor de mama acestuia, după ce femeia l-a recunoscut într-o înregistrare video difuzată de poliţia germană.

Mama suspectului era intervievată, joi dimineaţă, de poliţişti în locuinţa acesteia din statul Brandenburg, în apropiere de Berlin, când bărbatul a apărut şi a mărturisit că l-a ucis pe băiatul în vârstă de patru ani, spunând că are cadavrul acestuia în maşină. Poliţiştii au descoperit trupul copilului în maşină într-un rezervor, acoperit cu nisip pentru animale, a precizat von Hagen. O autopsie va fi efectuată pentru a stabili cauzele şi data morţii, dar potrivit procurorului, băiatul părea că nu a fost "ucis azi sau ieri".

El a mai precizat că suspectul este interogat în prezent de autorităţi în privinţa posibilelor motive care au dus la săvârşirea crimei, dar nu există dovezi că bărbatul ar fi avut atitudini xenofobe sau vreo legătură cu grupările extremiste de dreapta.

Mohamed Januzi, în vârstă de patru ani, a fost văzut ultima dată pe 1 octombrie în centrul pentru înregistrare a imigranţilor din centrul Berlinului, fiind însoţit de un bărbat neidentificat. În săptămâna următoare de la dispariţia băiatului, poliţia a publicat fotografii cu Mohamed şi o înregistrare video cu un bărbat neidentificat care mergea împreună cu băiatul pe stradă, iar cazul a atras atenţia publică în Germania.

Marţi, poliţia a făcut publice noi fotografii cu băiatul şi cu o înregistrare video de o mai mare claritate, realizată de un amator, în care apărea bărbatul neidentificat, în speranţa de a obţine noi piste în caz. În plus, autorităţile germane au anunţat şi o recompensă de 20.000 de euro pentru cei care oferă informaţii în acest caz şi îl descriu pe suspect, care părea să fie european, slab, brunet şi cu barbă.

Nu se ştie cum Mohamed s-a separat de mama lui şi de rudele sale.

În cursul acestui an, la centrele de înregistrare a imigranţilor au fost, frecvent, cozi mari şi aglomeraţie, în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi imigranţi s-a îndreptat înspre Germania pentru a solicita azil.

Până la finalul anului, în Germania sunt aşteptaţi peste 800.000 de solicitanţi de azil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici