Dmitri Medvedev, despre un posibil accident nuclear: "Să nu uităm că şi Uniunea Europeană are centrale nucleare. Iar accidentele se pot întâmpla şi acolo"

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a lansat o ameninţare voalată la adresa aliaţilor occidentali ai Ucrainei, care au acuzat Rusia că a creat riscul unei catastrofe nucleare prin staţionarea de forţe în jurul centralei ucrainene Zaporojie .

32386 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev, despre un posibil accident nuclear: "Să nu uităm că şi Uniunea Europeană are centrale nucleare. Iar accidentele se pot întâmpla şi acolo"

Dmitri Medvedev, despre un posibil accident nuclear: "Să nu uităm că şi Uniunea Europeană are centrale nucleare. Iar accidentele se pot întâmpla şi acolo"

Ucraina a acuzat Rusia că a tras asupra oraşelor ucrainene din aproprierea centralei, ştiind că forţele ucrainene nu pot risca să riposteze. 

În schimb, Rusia spune că Ucraina este cea care a bombardat centrala.

"Ei [Kievul şi aliaţii săi] spun că este Rusia. Evident, este o prostie de 100%, chiar şi pentru publicul stupid rusofob", a scris fostul preşedinte rus Medvedev, un apropriat al lui Putin, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe canalul său Telegram.

"Ce pot să spun? Să nu uităm că şi Uniunea Europeană are centrale nucleare. Iar accidentele se pot întâmpla şi acolo", a mai precizat Dmitri Medvedev.

Declaraţiile vin după ce Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă joi la solicitarea Rusiei pentru a dezbate situaţia de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie. Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite a acuzat Ucraina de "atacuri criminale" asupra centralei, controlată de Rusia, care "împing lumea în pragul unei catastrofe nucleare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici